کانفیگ و کاوش کرنل لینوکس – ۱

پیشگفتار

درود بر دوستان عزیز.

از دوست خوبم آرمان ممنونم که اجازه داد بتونم مطالبی رو که در مورد کرنل و کانفیگش میدونم و همچنین یاد میگیرم رو در این سایت بنویسم.

حقیقتی که در مورد کرنل لینوکس وجود داره اینه که در عین این که مستندات بسیار خوبی داره اما جسته گریخته ست و اکثرا فارسی نیستن(شایدم من فارسی جستجو نکردم دنبالش). مستندات داره مال سال ۱۹۹۲ در یک سایت و مستنداتی داره مال همین امسال در سایت دیگه. بعضا هم ایندکس نشدن و یافتنشون سخت تر میشه. یا اینکه اصلا جایی در موردش چیزی نوشته نشده. ما میتونیم کورکورانه تنظیمات پیشفرض رو بپذیریم. اما میخواهیم با چشم باز کار و انتخاب کنیم. حتی اگر چیزی رو تغییر ندادیم، بدونیم که فلان چیز وظیفه‌ش چی بوده. بنطرم رسید که نوشتن چنین مطلبی هم میتونه کمکی باشه به کسانی که میخوان کرنل رو بیشتر بفهمن(در سطح اجرایی و ساز و کار و سطح API ) ، هم اینکه از تنهایی در میام و درگیر بحثی دوست داشتنی میشم و هم اینکه جای خالی چنین چیزی در جامعه گنو/لینوکس ایران تا حدی پر بشه. من نه در کرنل و نه در زبان انگلیسی علامه نیستم. ممکنه جایی در اشتباه باشم. ممکنه جایی مطلب انگلیسی رو بد فهمیده باشم و مسائلی ازین قبیل. خیلی به نفع همه‌مونه که هم‌آموزی داشته باشیم و اشتباهاتم رو بهم گوشزد کنید. در این سایت قصدم اینه از اول شروع کنم به شرح دادن. یعنی از نصب ابزارهای لازم، دریافت سورس، تایید صحت فایل و…. تا بعد از کانفیگ و کامپایل و نصب کردن کرنل و استفاده کردن از کرنلی که خودتون درست کردید.
لزومی به استفاده از توزیع خاصی نیست برای کارهایی که میخواهیم انجام بدیم. من خودم از اوبونتو ۱۸.۱۰ استفاده میکنم در حال حاضر. برای این کارمون باید رو یک شاخه از کرنل بمونیم و سعی کنیم با همون پیش بریم. دلیلش اینه که ممکنه در نسخه جدید کرنل چیزی بهش اضافه بشه ولی ما اون مبحث رو رد کرده باشیم. ما نمیخواهیم شاخه به شاخه بپریم که یک موضوع از زیر نظرمون خارج بشه. وقتی تونستیم یک نسخه از کرنلی رو که داریم درست کانفیگ کنیم، برای نسخه های بعدی هم مشکلی نخواهیم داشت.
ساخت کرنل یک بازی لِگویِ واقعی و جذابه. به هیجان خوش آمدید.

درباره نویسنده: Hoshyar Karimi

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *